Саме турка чи джезва вважається класикою. Ручний метод приготування напою не втрачає популярності вже кілька сотень років. Корпус турки виготовляється з міді, сталі, алюмінію і т.д. Також різне співвідношення діаметра шийки та дна. Переваг у турки достатньо для того, щоб вважати її найбільш придатною для заварювання кави: рівномірне нагрівання, висока теплопровідність, довговічність, естетичний зовнішній вигляд.
Саме турка чи джезва вважається класикою. Ручний метод приготування напою не втрачає популярності вже кілька сотень років. Корпус турки виготовляється з міді, сталі, алюмінію і т.д. Також різне співвідношення діаметра шийки та дна. Переваг у турки достатньо для того, щоб вважати її найбільш придатною для заварювання кави: рівномірне нагрівання, висока теплопровідність, довговічність, естетичний зовнішній вигляд.