Звичні для кожної людини ложка, виделка і ніж, які використовують як індивідуально для їди за столом, так і для нарізування та розкладання спільних страв називають столові прилади. Столові прилади, призначені для використання за столом, ділять на дві групи: основні, що застосовуються кожним учасником трапези особисто безпосередньо під час їжі,
допоміжні, які використовують для перекладання закусок із загальних тарілок до індивідуальних.
Існує також ряд індивідуальних приладів спеціально призначених для вживання конкретних страв.
допоміжні, які використовують для перекладання закусок із загальних тарілок до індивідуальних.
Існує також ряд індивідуальних приладів спеціально призначених для вживання конкретних страв.
Звичні для кожної людини ложка, виделка і ніж, які використовують як індивідуально для їди за столом, так і для нарізування та розкладання спільних страв називають столові прилади. Столові прилади, призначені для використання за столом, ділять на дві групи: основні, що застосовуються кожним учасником трапези особисто безпосередньо під час їжі,
допоміжні, які використовують для перекладання закусок із загальних тарілок до індивідуальних.
Існує також ряд індивідуальних приладів спеціально призначених для вживання конкретних страв.
допоміжні, які використовують для перекладання закусок із загальних тарілок до індивідуальних.
Існує також ряд індивідуальних приладів спеціально призначених для вживання конкретних страв.